Julkaistu: 2017-12-22 08:30:00 CET
Raisio
Sisäpiiritieto

Raisio Oyj: Raisio on sopinut makeisliiketoimintansa myynnistä ja keskittyy hyvinvointia tukeviin brändeihin

 Raisio Oyj, pörssitiedote, 22.12.2017 klo 9.30 Suomen aikaa

RAISIO ON SOPINUT MAKEISLIIKETOIMINTANSA MYYNNISTÄ JA KESKITTYY HYVINVOINTIA TUKEVIIN BRÄNDEIHIN

Raisio on sopinut makeisliiketoimintansa myynnistä Valeo Foods Limitedille. Raision makeisliiketoiminnat Isossa-Britanniassa ja Tšekissä siirtyvät osaksi Valeo Foods Groupin liiketoimintaa viimeistään 29.12.2017. Yritysjärjestely toteutetaan osakekauppana ja sen velaton kauppahinta on 100 miljoonaa euroa. Ostaja suorittaa Raisiolle osakkeiden kauppahintana 77 miljoonaa euroa.

”Makeisliiketoiminnan myynti on Raisiolle tärkeä strateginen askel kohti terveellisiin elintarvikkeisiin keskittyvää ja vastuullisesti toimivaa edelläkävijäyritystä. Kaupasta saatavat varat jo ennestään vahvan taseen kanssa mahdollistavat mittavat ja ydinliiketoimintaamme strategisesti sopivat yritysostot”, sanoo konsernin toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi.

Raision myymään makeisliiketoimintaan kuuluvat kuusi tuotantolaitosta Isossa-Britanniassa ja Tšekissä sekä brändit, joista tunnetuimpia ovat Poppets, Fox’s, XXX, Just ja Pedro. Raision myymä makeisliiketoiminta on myös vähittäiskaupan ja teollisuus-asiakkaidensa merkittävä makeisvalmistaja.

Makeisliiketoiminnan myynnistä Raisiolle syntyy noin 38 miljoonan euron luovutustappio. Raisio arvioi omavaraisuusasteensa olevan kaupan toteutumisen jälkeen noin 75 prosenttia ja taseen loppusumman noin 370 miljoonaa euroa.

Tammi-syyskuussa 2017 Raision makeisliiketoiminnan liikevaihto oli 71,3 miljoonaa euroa ja liiketulos 6,4 miljoonaa euroa. Makeisliiketoiminnan palveluksessa on noin 1000 työntekijää, jotka siirtyvät Valeo Foodsin palvelukseen.

Valeo Foodsin nopeasti kasvavaan valikoimaan kuuluu tuoteryhmiensä johtavia brändejä, joista monet ovat ikonisia kuluttajabrändejä omilla markkinoillaan. Konsernin liikevaihto on yli 700 miljoonaa euroa vuodessa. Lisätietoja: www.valeofoodsgroup.com.

Valeo Foodsin toimitusjohtaja Seamus Kearney sanoo: “Tämä yrityskauppa tukee Valeo Foodsin strategista fokusta. Olemme erittäin tyytyväisiä kaupan myötä avautuviin mahdollisuuksiin laajentaa ja kasvattaa bisnestä merkittävillä investoinneilla brändeihin ja liiketoimintaan.”

Raisio Oyj

Heidi Hirvonen
viestintä- ja IR-päällikkö
p. 050 567 3060

 

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi, Raisio Oyj, p. 050 537 3883
talousjohtaja Antti Elevuori, Raisio Oyj, p. 040 560 4148

 

 

Raisio Oyj

Raisio-konserni on kansainvälinen hyvinvointiin ja kannattavaan kasvuun keskittyvä elintarvike- ja rehuyhtiö. Strategiamme ydin on kasvipohjaisissa, terveellisissä ja vastuullisissa brändituotteissa. Benecol on kolesterolin alentamisen edelläkävijä ja kansainvälinen menestystarina. Tunnettuja paikallisia brändejämme ovat Elovena, Nordic, Maituri-naudanrehu ja Baltic Blend -kalanrehut. Edistämme kestävää ruokaketjua sekä kehitämme hyvinvointia tukevia innovaatioita. Raisio Oyj:n osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli 436 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liiketulos 50,7 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 400 henkilöä. Lisätietoja Raisiosta löytyy osoitteesta www.raisio.com

 

Jakelu
Nasdaq
Keskeinen media
www.raisio.com